NYHED! Billedgalleri

Hvad er Juku Ryu?

Juku Ryu Ju-jitsu og Selvforsvars klubber består af fem klubber i henholdsvis Rungsted, Humlebæk, Kokkedal, Espergærde og København.

Den første JukuRyu klub startede i Rungsted i 1972 under navnet Rungsted Budoklub under ledelse af chefinstruktør Hans Demant. Siden er klubberne startet i de andre byer med instruktører fra Rungstedklubben. Instruktører til klubberne uddannes stadig i Rungsted under ledelse af chefinstruktør Hans Demant. I 1996 skiftede klubberne navn til Juku Ryu Ju-Jitsu og Selvforsvars Klubber.

Ju ku ryu betyder blød-hård-stil. Navnet Ju Ku Ryu indikerer således at træningen gør Ju-jitsu udøveren i stand til ved hjælp af bløde bevægelser, balancebrydning, udnyttelse af modstanderens kraft og minimum brug af egen styrke at påføre en hård effekt.

Stilen i Juku Ryu Ju-Jitsu og Selvforsvars Klubber er udviklet gennem mange år via de erfaringer chefinstruktør Hans Demant har fået gennem egen træning og inspiration fra samarbejde med andre klubber i verden.

I Juku Ryu klubberne anvendes ikke fuld kontakt dvs. at slag og spark kun markeres. Som begynder starter man i et roligt tempo med mindre komplicerede teknikker, hvorefter sværhedsgraden og tempoet stiger med bæltegraderne.

I Juku Ryu klubberne trænes Ju-jitsu og blandt de højere graduerede trænes også Kobudo. Kobudo er japansk våbenkunst og i klubben anvendes våbene ved udførelse af våbenkataer (Kata er en serie af teknikker som udøveren udføre alene).

I Juku Ryu klubberne lægges vægt på respekt for Sensei (instruktør) og for de øvrige elever, hvilket kommer til udtrykt i tale, opførsel og i udførelsen af øvelserne. Respekten i udførelsen af øvelserne og undervisning i faldøvelser betyder, at der praktisk talt aldrig sker skader til træning.

Juku Ryu klubberne er medlem af Dansk Ju-jitsu Forbund (DJJF) og United Nation of Ju-Jitsu (UNJJ). Igennem disse to organisationer deltager klubberne ofte i danske og internationale stævner i ind- og udland. Stævner med konkurrencer og undervisning af andre klubbers instruktører for at udvide vores horisont.

Juku Ryu har konkurrencemæssigt opnået meget fine resultater, nationalt som internationalt, i både junior og senior klassen.

I klubberne dyrkes Ju-jitsu både på konkurrence- og selvforsvars/motionsplan. Det er op til hvert enkelt medlem på hvilket plan man ønsker at træne.

Alle kan dyrke Ju-jitsu i Juku Ryu klubberne – drenge, piger, herre og damer. Børn kan starte når de er 8 år og der er ingen øvre aldersgrænse.

Prisen for at træne i klubberne er 125 kroner per måned og er man medlem af en af Juku Ryu klubberne kan man frit træne i de andre klubber uden at det koster ekstra.

Der er lukket for kommentarer.